Arbeidstraining op locatie

Leren Op Locatie

Verschillende leerlingen uit eindgroep-a krijgen op dinsdag les in het Kukeluusje in Yerseke, in Cederhof in Kapelle of bij Van Damme in Nisse. Deze dag is vooral gericht op het ‘leren werken in een bedrijfsmatige omgeving’. Naast praktisch werk bijvoorbeeld in de zorg voor verschillende dieren, de boomgaard (Kukeluusje), de keuken, de tuin, de kas en bij het kleinvee, worden er ook huishoudelijke vaardigheden uitgevoerd en wordt er veel aandacht besteed aan ‘werkhouding, omgangsvormen en manieren in een niet-schoolse-situatie’.

 

 

Cederhof

 

Dit verslag heeft Natalja geschreven.

 

 

Klik hier om meer over Cederhof te lezen.

 

Kukeluusje

 

 

     Een ‘kukeluusje’ is een lieveheersbeestje in het Nunspeets dialect.

 

 

Hallo mensen

Wij gaan een verhaal vertellen over Kuukeluus

Als we daar komen gaan we eerst de ochtend beginne net als anders

En dan drinken we met ze allen koffie met iets lekkers

En dan gaan we hard werken bijvoorbeeld kippen eten geven en drink baken schoon maken

En dan gaan we kompost schepen en harken en als we gegeten hebben dan gaan we bij tuincentrum snoeien en we hebben ook een krans gemaakt van wilgen taken

Groetjes Nica en Rosanne

Van Damme

 

 

 

We beginnen ’s morgens eerst i n de klas met de dagopening. Dan ga ik absentenbriefjes ophalen van boven naar benee en breng ze bij juf Joanelle. En dan jas en tas mee en van Damme-jas. Dan rijden we naar van Damme in Nisse. Pet op en code van de deur en we kunnen naar binnen. Goed aan de kant lopen en op de zolder gaan we beginnen. Ik pak een kistje , papier erin en op de pallet zetten. En toen als de bel gaat dan pauze houden. En toen gingen we weer werken en dan als de bel gaat naar school toe en schrijven in de map. We hebben we 4 pallets gedaan.

Joost

 

Foto galerij

21-09-2022
BHV'ers in actie

Op woensdag 21 september 2022 hebben de BHV'ers/EHBO'ers van beide scholen een herhalingsc [..]

Lees verder Overzicht
Nieuws
Gewoon waar het kan... Speciaal waar het moet!